Foto: John Salvino, Unsplash
Foto: John Salvino, Unsplash

Ulvene fra FC Midtjylland smadrer alle defensive rekorder i Superligaen

Med 0-0 kampen i Parken søndag aften har FCM-keeper Jesper Hansen fortsat kun pillet bolden ud af netmaskerne to gange i sæsonens første ti runder. Det er ny rekord i Superligaen.

Mange havde F.C. København som den helt store guldfavorit forud for denne sæson, men i de seneste uger har Ulvenen fra Heden, FC Midtjylland, lagt sig i front i Superliga-tabellen.


Forspringet er kommet via en bundsolid defensiv, hvor Jesper Hansen og co. kun har tilladt to scoringer imod i løbet af de første 900 spilleminutter. Det ene på et straffespark mod Hobro, mens det andet var en afrettet afslutning fra FC Nordsjællands Isaac Atanga i sejren på 2-1 i anden spillerunde.


De to indkasserede mål er således ny rekord i Superligaen efter ti afviklede runder. Tidligere var FCM selv indehaver af rekorden for færrest indkasserede mål, da man i 2016 kun havde oplevet tre scoringer imod efter ni spillede kampe - noget Brøndby også præsterede i 2001, hvor deres målscore lød på imponerende 26-3 efter ni kampe.


FCM gik dog glip af endnu en rekord med det uafgjorte resultat i Parken søndag aften. En sejr kunne have bragt sæsontotalen op på 28 ud af 30 mulige point efter ti afviklede kampe - noget netop F.C. København præsterede tilbage i starten af sæsonen 2011/12.


Målmand Jesper Hansen, der i foråret blev kåret til kampens spiller i pokalfinalesejren over Brøndby IF, modtager meget ros for sine præstationer indtil nu i denne sæson, ligesom bagkæden, anført af Alexander Scholz og Erik Sviatchenko, har tilladt ganske få chancer undervejs i kampene.


- Det er helt sikkert uhørt, men det er resultatet af, at vi som spillere og hold ved, hvad vi skal, sagde Erik Sviatchenko efter nulløsningen i Parken til BT Sporten.


Næste udfordring for FC Midtjylland hedder hjemme mod OB på søndag.

Tilbake
ANNET INNHOLD