Her ser vi et barn som straks skal teste ut skuddteknikken sin.
Her ser vi et barn som straks skal teste ut skuddteknikken sin.

Skeids-klubbleder: - Helt avhengig av frivilligheten

Steinar Sæthre (35) er vant til store utfordringer i klubbhverdagen, og er avhengig av flere faktorer for å Skeids hjul til å gå rundt.

- Frivillige er helt essensielt for klubben, særlig for barneidretten. Det hadde ikke gått rundt uten dem. Selv for ungdomslagene som har lønnede trenere er vi avhengige av frivillige som kan organisere, koordinere og kjøre de unge fotballspillerne, sier Sæthre til Spond.

For klubbleder-Sæthre er vant til hektiske arbeidsdager i arbeidet hos Skeid. 35-åringen forteller at medlemshenvendelser fra lagledere og trenere tar mye tid, samtidig som økonomi, planlegging og styrearbeid er store tidstyver. Likevel er kommunikasjon den største utfordringen.

- Det mest utfordrende er å få alle til å dra i samme retning. Det å få organisert og kommunisert alt. Vi har ca 1200 medlemmer og nesten dobbelt så mange foreldre, så kommunikasjon er en utfordring, sier Sæthre.

- Har du noen tips, for å få det til?

- Du må være direkte. Det er min erfaring. Hvis du skal få engasjert folk så nytter det ikke å «skyte med hagle og håpe du treffer noe». Du må gå litt på enkeltpersoner for å få ting gjort, sier Sæthre.

- Motivert miljø

Likevel finner Sæthre glede i klubb-arbeidet. Siden han utdannet seg innen sports management har han vært i idretten. Skeid-lederen trekker frem miljøet som den mest positive faktoren.

- Hverdagen består generelt av at man er i et hyggelig og motivert miljø. Det er mange folk som liker så godt det de holder på med, at de gjør det frivillig. I Skeid har vi også et arbeidende styre, hvor flere bidrar i administrasjonen, og det er alfa omega, sier Sæthre.

Og Sæthre er ikke i tvil om at tiden i idretten og i Skeid har skapt mange positive opplevelser. Han trekker frem en nylig hendelse som sitt høydepunkt.

- Det var veldig fint i vår da vi kom til 3. runde i NM og fikk Vålerenga på hjemmebane. På bare 4-5 dagers varsel fikk et frivilighetsapparat som gjennomførte det største skeid-arrangementet på 10 år. 2500 folk som stille opp på kampen og det var veldig positivt, avslutter Sæthre.

Tilbake
  • #fotball
  • #skeid
ANNET INNHOLD