Kjent øvelse med en genial vri som forbedrer treningseffekten

«Atletico» er en versjon av den kjente øvelsen «King of the ring», men i denne versjonen er man ikke ferdig når man mister ballen, da kan man prøve å stjele en annen spiller sin.

Øvelsen er like enkel som den er god. Alle spillerne har hver sin ball i et avgrenset område, og har som mål å beholde sin ball, samtidig som de prøver å fjerne andre spilleres fotballer. Hvis noen klarer å fjerne din ball, skal man ikke som i vanlig king of the ring gå ut av firkanten og vente på neste runde, da skal man tvert i mot prøve å vinne en annen sin ball. Dette innebærer at ballene forsvinner ut av spillet, men antall spillere er konstant. 

Se øvelsen illustrert under: 

Øvelsen blir vanskeligere og vanskeligere etterhvert som tiden går. Flere og flere spillere er på utkikk etter en ball, samtidig som stadig flere slipper å konsentrere seg om å ha kontroll på en ball. Øvelsen er dermed svært effektiv i arbeidet med å utvikle ferdigheter til å beholde og erobre ball. Det er særlig to momenter som gir opplæring i dette, nemlig at man kjapt må omstille seg fra balltap til å ville vinne en annen ball, og at det er hensiktsmessig å erobre (beholde) ballen man vinner, fremfor å bare sparke den vekk. Øvelsen er også utviklende innenfor nærteknikk, ved at man beskytter ball med både finter, tempo- og retningsforandringer.

Dersom treneren synes spillet er for passivt kan man gjøre, som i videoen over, firkanten litt mindre ved å manuelt gå inn og korrigere størrelsen. Dette gjør øvelsen enda vanskeligere og gir en fortgang i øvelsen.

Se også øvelsen «show off circle»

Tilbake
ANNET INNHOLD