Ingebrigtsen om norsk fotballs positive sider: - Lojaliteten til norske spillere finner du ikke andre plasser

Omtrent samtlige fotballinteresserte nordmenn kan rangere titalls negative faktorer ved norsk fotball. Vi utfordret tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til å gjøre det motsatte.

 - Jeg synes, ut i fra forutsetningene, så gjør norsk fotball veldig mye bra. Vi har masse aktive unger og mange gode annlegg hvor vi kan spille fotball. Men så er vi usannsynelig flinke i Norge til å være opptatt av hva vi er dårlig på. Jeg mener vi heller må stikke fingeren i jorda og se at... vi har aldri vært, som FIFA-rankingen sa, nest best i verden. Vi kommer heller aldri til å bli det. Men vi kan enkelte ganger nå et slutspill og få lag ut i Europa League.

 

Slik innleder Ingebrigtsen sitt svar da han skal belyse norsk fotballs positive sider. Men trønderen er ikke ferdig. Den tidligere landslagsspilleren vil trekke frem norske spilleres egenskaper som noe av det mest positive med oss som fotballnasjon. 


- Vi har utrolig lojale spillere og er godt organisert. Norske spillere kan finne seg i å gjøre alt treneren vil, så lenge det gir resultat. OG det er det ikke mange plasser i Europa at man får til. Den lojaliteten til kollektivet som norske spillere har, den er helt unik, sier Ingebrigtsen og påpeker at man måtte være nordmann for å synes den suksessfulle «Drillo-fotballen» var underholdende.

Må være godt trent

Og det er liten tvil om at det «mislykkede» fotballandet, som Norge ofte omtales som av egne landsmenn, er inne i en positiv fase. Norges landslagskvinner kvalifiserte seg til et nytt mesterskap, herrene vant Nations League gruppen sin, Sarpsborg kjemper om avansement i Europa League og Ada Hegerberg vant nettopp den gjeve gullballen. Ingebrigtsen er enig i at Norge beveger seg i en positiv fotball-retning, men er klar på at vi må være gode på konkurransefortrinnene våre. 


- Vi må være godt trent og en god organisering må ligge litt i bunn. Så kan man etter hvert krydre fotallen litt med tekniske spillere som Martin Ødegaard. Og når han får erfaring må han, som en så spesiell spiller, få ta større og større plass på landslaget, da vil Norge bli enda bedre, sier Ingebrigtsen før han skryter av Lagerbäcks arbeid med å gi landslagsherrene bedre struktur. 


Dårlige på individuelle ferdigheter

Etter at den tidligere Rosenborg-treneren har fortalt hva norsk fotball er gode til og hva vi må være gode til, blir han bedt om å spørre hva vi faktisk er dårlige på. Hva skiller oss fra andre land?

- Jeg tror vi er dårligere enn resten av Europa på individuelle ferdigheter og valg, sier den tidligere Manchester City-spilleren og fortsetter:

 - I andre europeiske ligaer får spillerne dårligere tid og mindre plass enn i Norge. Dermed blir det en stor omstilling for lag som skal ut å spille med landslaget eller i europeiske turneringer. Man får mye mindre plass og det går mye fortere, sier Ingebrigtsen og avslutter med det han sier ofte betegner forskjellen på fotball i Norge og resten av Europa:

- I Norge spiller ofte lag 11 mot 11 på full bane, mens Arsene Wenger, i Arsenal, kjørte 11 mot 11 på halv bane. Det ser jegn ok ikke for meg at er så vanlig i Norge, avslutter «bruttern».


Tilbake
ANNET INNHOLD