Leder og trener Alexander Aamodt (t.v) ser utøverne drive basistrening.
Leder og trener Alexander Aamodt (t.v) ser utøverne drive basistrening.

Har stor tro på allsidighet: - Barn kan fint holde på med flere idretter

Spillere som drømmer om å spille for landslaget i fotball, kan nyte godt av å drive med flere idretter, sier judotrener Alexander Aamodt.

Det er positivt om barn holder på med flere idretter lenge, sier Aamodt.

Og judolederen for Ippon i Bærum vet hva han snakker om. Blant de mange medlemene i klubben, driver mange med flere idretter. Flest av de driver med fotball i tillegg til Judo, noe Aamot synes er utelukkende positivt. 

-Vi oppfordrer til allsidighet og synes det er positivt om man holder på med flere idretter lengre. Men man kommer til et punkt hvor man må spesialisere seg, fordi man ikke har tid til noe annet. Det er hvert fall fullt mulig å drive med flere idretter til man er 14-15 år, sier judotreneren.

Allsidig trening

Og Aamodt forteller gladelig om de positive effektene unge fotballspillere kan få av å begynne med en sekundæridrett som judo.

- Vi er veldig for allsidighet. Det å bruke hele kroppen, generell motorikk og skadeforebyggende trening. Det tror jeg er viktig uansett hvilken idrett man driver med, og det fokuserer vi veldig på her i klubben. Skadeforebyggende av knær og skuldre er noe vi gjør mye av, sier Aamodt som videre forteller at utøverne som kommer å prøver, ofte trives på judomatten.

- Når vi først får de innenfor døren og de får prøvd judotrening, så synes de det er veldig moro å bruke hele kroppen og ønsker å fortsette, sier Aamodt.

På grunn av positive opplevelser fra andre utøvere har Ippon startet egne basispartier hver sesong, hvor de tar i mot andre type utøvere som bruker judo som alternativ trening. 

Tilbake
ANNET INNHOLD