Disse fem sportsgrene bliver tilføjet til OL 2020

Til næste års OL i Tokyo kan deltagere i sportsgrenene baseball, karate, skateboarding, sportsklatring og surfing og se frem til at deltage i de olympiske lege - nogle af dem for første gang.

Imens forberedelserne er godt i gang i hele verden til næste års OL i Tokyo, kaster vi et nærmere blik på de fem nye sportsgrene, der får lov at komme på programmet til legene i 2020.


Baseball/Softball

Takket være dele af den japanske befolkning kommer baseball/softball på OL programmet for første gang. Kun mænd deltagere i Baseball-kampene, hvor kun kvinder deltager i softball-kampene, da størrelsen på både bold, banen og distancen er forskellig. En klar favorit i denne disciplin er USA.


Læs mere: Danmark møder Finland, Belgien og Rusland i sommerens EM gruppekampe


Karate

Det kan virke skørt, at karate ikke har været på programmet til OL før, når andre kampsportsgrene som judo og brydning har været fast inventar. Der vil optræde to forskellige typer af karate til næste års OL; Kumite og Kata, som involvere en række bevægelser af slag og spark. Derudover bliver der tre forskellige vægtklasser, som faktisk adskiller sig fra de fem, der anvendes af the World Karate Federation.


Skateboarding

Der kommer til at være tre ekstremsportsgrene til OL 2020, og skateboarding er én af dem. Der vil blive konkurreret i to forskellige varianter; park og gade. Park betyder, at deltagerne kan bruge ramper, half pipes og bowls for at lave tricks, hvorimod gade skateboard handler om at bruge mere velkendte forhindringer i miljøet, som for eksempel bænke og gelændre. Der bliver tildelt point baseret på deltagernes hastighed og højde på deres hop samt sværhedsgraden. 


Læs mere: Sådan får du dit barn til at blive vild med sport


Sportsklatring

Sportsklatring går ud på, at deltagerne klatrer på kunstige vægge i tre forskellige formater; bouldering, lead og speed. Bourldering er baseret på traditionel bjergbestigning, hvor deltagerne skal forsøge sig med forskellige udfordringer på kortest tid med mindst antal forsøg. I lead bruger deltagerne reb til at gennemføre en rute også på kortest tid. Deltagerne i speed skal bestige en 15 meter høj væg, og det udføres via head to head. 


Surfing

Surfing er også en sportsgren, der vil deltage for første gang til OL næste år. Både mænd og kvinder deltager i disciplinen, hvor der er indført en fast ventetid for at sikre, at de bedst mulige forhold udnyttes. Dommerne kigger på deltagernes hastighed, flow, power og forskellige tricks udført i vandet.


Læs mere: Fodboldstævner i udlandet i 2020

Tilbake
ANNET INNHOLD